Murukku adalah makanan tradisional kaum India Malaysia yang resepi nya berasal dari India Selatan terutamanya dari Tamil Nadu. ½ sudu teh serbuk kari paprika kalau nak rasa pedas sikit B.
2 cawan nestum oat.
. Muruku telah mengambil tempat di hati semua masyarakat berbilang bangsa di negara ini. Perap selama 30minit 1jam. Capati yang diolah dari gandum tulin mempunyai banyak khasiat dan makanan sesuai untuk penyakit kencing manis dan darah tinggi.
Roti merupakan makanan popular dalam masyarakat Barat. 1 cawan tepung gandum. Satukan dan gaul rata tepung gandum dan serbuk kari dalam mangkuk.
Gaul rata ayam dengan bawang putih garam dan serbuk lada hitam. Pukul telur dalam mangkuk lain. Ia seringkali dihasilkan daripada doh tepung gandum yang digaul dengan yis dibenarkan naik dan akhirnya dibakar dalam ovenDisebabkan kandungan gluten yang tinggi yang memberikan doh rasa.
Perkataan roti itu sendiri barangkali berakar daripada perkataan bahasa Sanskrit iaitu रट roṭī.
Resepi Capati Paling Gebu Gebas Dan Lembut Saji My
Resipi Capati Homemade Tepung Gandum
Resepi Capati Gebu Lembut Sampai Ke Petang Syuderis Com
Resipi Capati Tepung Gandum Dan Kari Ayam Pantas Tanpa Santan Oleh En Papa Zul Manje Cookpad
Resepi Chapati Gandum Cicah Sardin Idea Untuk Breakfast Daily Makan
Cara Menyediakan Capati Sempurna Dan Gebu Ala Tifin By Kumar S Butterkicap
24 Resepi Capati Yang Sedap Dan Mudah Oleh Komuniti Cookpad Cookpad
Resepi Tortilas Perniagaan Katering Restoren
Resipi Capati Lagi Resipi Untuk Ina
Capati Gandum Buat Kali Kedua Not Bad Makan Sedap Johor Facebook
Resepi Capati Homemade Paling Lembut Iluminasi
Resepi Capati Homemade Paling Lembut Iluminasi
Cara Menyediakan Capati Sempurna Dan Gebu Ala Tifin By Kumar S Butterkicap
Resepi Capati Simple Dan Dijamin Lembut
Resipi Capati Gandum Mudah Lepas Uli Canai Terus Bakar Tak Perlu Perap Myresipi